Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort reformarà les cases de Son Ametller que es convertiran en un Casal de Barri

33633

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat que la Junta de Govern de l'Ajuntament aprovarà aquest dimecres els plecs per a iniciar la licitació de les obres del projecte de reforma de les cases de Son Ametller amb un pressupost total de 761.462 euros i un termini previst d'execució d'obres de 10 mesos.

Segons ha recordat la regidora aquest dimarts, les cases són un projecte estratègic per al barri d'Es Vivero, però «també per al districte de Llevant i de la ciutat», per la qual cosa es contempla un equipament municipal de Casal de Barri amb un cabuda per a 230 persones.

«Aquest és un exemple d'urbanisme a escala humana, posem a la disposició de la ciutadania espais de convivència, formació i gaudi. Acabem amb un espai abandonat de la ciutat i donam resposta a una demanda històrica del barri de convertir les cases en un epicentre de vida i convivència», ha explicat Truyol.

Cal recordar que l'edifici de les Cases és actualment propietat de l'Ajuntament de Palma i tenen una qualificació d'equipament sociocultural públic, a més formen part del catàleg d'edificis protegits.

El projecte preveu la rehabilitació de la planta baixa i els dos pisos superiors i recupera la configuració històrica dels jardins de la part posterior de l'edifici, incloent-hi la recuperació d'unes pèrgoles i la reproducció dels jardins antics.

El gerent d'Urbanisme, Joan Riera, ha explicat que «es creen espais diàfans i polivalents, i uns altres més definits com són despatxos, aules, cafeteria i banys». El total de la superfície construïda és de 1.585 metres quadrats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.