Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Unida també es mostra contrària al 'rescat hoteler'

33741
El coordinador general d'EUIB, Juanjo Martínez. | dBalears/Arxiu

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB), s'ha oposat al fet que el Govern condoni o torni part de l'impost turístic a causa de la fallida de Thomas Cook. «No podem generar el precedent de què el Govern cedeix davant els lobbys de poder, ja que si ho fem un pic, hi ha el risc de convertir allò extraordinari en normal», ha assegurat.

EUIB ha assegurat que defensa una «ús finalista dels recursos de la tassa turística, dedicada a l'adequació de les nostres infraestructures i el manteniment del medi ambient». «Aquests doblers, no han ni de tornar ni ser utilitzats per evitar el no benefici d'una petita part del seu negoci a grans empreses. Aquest impost és una necessitat per afrontar la saturació turística i permetre suavitzar els danys que generen al nostre entorn ambiental», ha explicat.

Per altra banda, el partit esquerrà, ha considerat com a 'populista i electoralista' «la mesura que ha fet el govern amb els treballadors i treballadores de Thomas Cook a les Illes Balears amb el subsidi de 500€ durant uns mesos a l'espera de poder cobrar les nòmines i la prestació per desocupació. Estariem d'acord si es fes a totes i cadascuna de les empreses que estan en la mateixa situació, però no és així».

En paraules del coordinador general d'EUIB, Juanjo Martínez «no podem tudar els ingressos que genera el turisme a través de la tassa turística, per ajudar a qui menys ho necessita, els hotelers. Hem d'apostar perquè aquests doblers reverteixin sobre la gent o sobre el nostre medi ambient. Si aquesta és l'aposta del govern ens tindran davant». «En un món normal, el teixit empresarial treballarien colze a colze amb el Govern i no estarien demanant permanentment ajudes a un sector que de per si genera immensos beneficis, com és el turístic», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.