Setmanari d'informació local - 138 anys

15.000 espectadors acudeixen a les prop de 100 propostes de música i arts escèniques de Fira B! 2019

33773

Fira B! es referma en la seva cinquena edició com el mercat professional de música i arts escèniques de referència de les Illes Balears no sols pels aproximadament 15.000 espectadors que han acudit entre el dijous 3 d'octubre i el diumenge 6 d'octubre als espectacles de Fira B!, sinó per la bona resposta dels programadors professionals, que han destacat la qualitat de les propostes dels artistes de les Illes, i s’han obert a nous mercats així com a la consolidació del mercat europeu.

D’aquesta manera, la cinquena edició de Fira B! tanca amb uns resultats molt positius d'assistència als espectacles de música i arts escèniques. Fira B! 2019 ha registrat 14.980 espectadors entre un total de 52 concerts i 29 espectacles d'arts escèniques.

Jornades professionals
També són destacables les 47 activitats organitzades en les jornades professionals, entre presentacions, tallers, ponències, trobades professionals, speed meetings, cafès, reunions, etc. que han fet que Fira B! hagi registrat més de 50 hores dedicades a les jornades professionals i a les relacions entre artistes i programadors.

I és que per Fira B! 2019 han passat més de 600 professionals que han participat de les jornades organitzades al CaixaForum de Palma. Així, han acudit a la cinquena edició de Fira B! programadors de les arts escèniques i la música de més de 20 països diferents i vinguts de quatre continents: Europa, Àfrica, Amèrica i Àsia. Els professionals han pogut establir contacte directe amb els artistes del sector de la música i les arts escèniques de les Illes Balears, que han donat a conèixer les seves propostes, en format de showcase o peça escènica o bé a través de les reunions, xerrades i trobades que s'han fet a Fira B! 2019. Les jornades professionals han permès obrir el debat i generar sinergies entre artistes i professionals programadors, que valoren molt positivament la qualitat de les propostes dels artistes de les Balears.

Consolidació
Les xifres d'enguany són mostra que Fira B! 2019 es consolida com una cita anual imprescindible en les agendes de professionals i artistes de la indústria musical i de les arts escèniques.

La ubicació dels espectacles i la selecció dels espais han donat uns resultats molt positius que es reflecteixen en l'important nombre d’espectadors. Sobretot en destaca la qualitat de les propostes i la bona utilitat de les gestions professionals, que han fet que sorgissin moltes reunions, tant programades com espontànies, i contractacions entre els professionals.

Xifres de Fira B! 2019
- La inauguració i la cloenda han estat a càrrec de creadores illenques que triomfen en els seus àmbits respectius; el tret de sortida el va fer Maika Makovski omplint el teatre Xesc Forteza de Palma i ha tancat l'espectacle 'Sa Mateixa', un projecte de la cantant manacorina Joana Gomila.

- Més del 40% dels espectacles d'arts escèniques de Fira B! 2019 han estat creats per dones (13 de 29).

- Més del 90% dels espectacles d'arts escèniques (28 de 29) han tengut participació de dones, tant en la part artística com a la tècnica.

- Més del 40% dels concerts han tengut participació de dones (24 de 52).

- La programació artística de Fira B! 2019 ha tengut un percentatge fix pel que fa a origen dels creadors: amb un 70% d'artistes de les Illes Balears i un 30% d'artistes estatals i internacionals.

Sold Out

Fira B! 2019 ha destacat per tenir un gran nombre d'espectacles amb totes les entrades venudes:

  • Maika Makovski, concert inaugural al teatre Xesc Forteza.
  • ‘Galejar’ (dansa) companyia UnaiUna a l’Arxiu del Regne de Mallorca.
  • ‘Amarg’ (teatre de text) Òrbita Produccions a l’Espai del Tub.
  • Els espectacles de música clàssica: Magí Garcies, José Manuel Sánchez / Duet Blanco Cortès i MazikDuo a la sala de l’orgue de Can Balaguer.
  • ‘Instruccions per a no tenir por si ve la Pastora’ (teatre de text), La Ravalera al Teatre, Mar i Terra.
  • ‘Cafuné’ (circ), companyia Du’k’to a l’Arxiu del Regne de Mallorca.
  • ‘Excalibur i altres històries d’animals morts’ (teatre d’objectes), Hermanas Picohueso a la sala Petita del Teatre Principal de Palma.
  • ‘Bistec’ (teatre de text) de Núria Sbert, Teatre Mar i Terra.
  • ‘La Malcontenta’ (teatre de text) El Somni Produccions, Espai del Tub.

Fira B! 2019, el Mercat professional de música i arts escèniques de les Illes Balears s'ha celebrat a Palma entre el 3 i el 6 d'octubre de 2019, organitzada per la Conselleria de Presidència, Cultura, i Igualtat, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics, i amb la col·laboració del Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.