Setmanari d'informació local - 138 anys

La candidata de Más País defensa que «no és una escissió, ni una segona part» de cap partit

33877

El cap de llista de Más País-Illes Balears al Congrés, Marisa Lucas, ha defensat aquest dijous que la seva formació (liderada per Iñigo Errejón) «no és una escissió, ni una segona part» de cap partit, referint-se a Podem, i ha sostengut que «és un projecte nou» amb l'objectiu de fomentar «la cultura de l'acord davant la situació de bloqueig en les institucions».

Durant la seva presentació com a número u al Congrés per a les Balears pel partit d'Errejón en les pròximes eleccions del 10 de novembre, Lucas ha explicat que la repetició dels comicis generals «va marcar un abans i un després» en la seva trajectòria política, ja que «va veure que Espanya estava a remolc d'intencions electorals de partits que havien de posar-se d'acord». «En aquest moment em vaig adonar que no estava bé en el meu partit», ha reconegut.

En aquest sentit, ha considerat que «hauria d'haver hagut un acord» entre Podem i PSOE, ja que «hagués evitat la situació en la qual es troba, en aquests moments, Espanya i les Balears».

«Ni hi ha mans negres de Podem»

Preguntada per l'elaboració de la candidatura de Más País a les Balears, Lucas ha explicat que va ser el mateix*Errejón qui la va cridar directament per a encapçalar la llista, que ha estat «elaborada per ella mateixa i el seu equip amb perfils interessants». Així mateix, ha matisat «no hi ha mans negres de podem» en l'organització de la llista.

En aquest sentit, ha considerat que les declaracions de l'exdiputada i exportaveu de Podem al Parlament, Laura Camargo, en les quals deia que «la cúpula de Podem preparava el salt a Más País, no són certes» i ha considerat que «té una altra línia política i està en una altra formació».

Lucas ha afegit que els seus excompanys de la formació «tenen altres responsabilitats», per la qual cosa ha avançat que «no els espera» en el nou partit polític.

Circumscripcions

La ja candidata de Más País ha concretat que es presenten «per a sumar, no per a enfrontar-se ni generar culpables» i, és per això, que s'han presentat en les circumscripcions «on hi havia espai de creixement, amb més de set diputats per província».

Així mateix, preguntada per la primera possibilitat que l'exsocialista Pepi Gónzalez ocupés la seva candidatura, Lucas ha respost que «agraeix que hagi donat el primer impuls a la formació». «Només puc dir bones paraules i que té una gran trajectòria», ha considerat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.