Setmanari d'informació local - 138 anys

Vox denuncia Pablo Hasel, el promotor del Festival MUR, el batle de Felanitx i el Govern a la Fiscalia

34005

El partit d'extrema dret Vox a les Balears ha presentat una denúncia davant la Fiscalia de les Illes Balears per la crema d'una bandera espanyola al Festival MUR celebrat a Felanitx el passat 12 d'octubre.

El raper Pablo Hasel va fer aquesta acció simbòlica durant la seva actuació al Festival MUR (Música Urbana Reivindicativa) celebrat al parc de Sa Torre de Felanitx aquest 12 d'octubre.

El portaveu i diputat de Vox al Parlament, Jorge Campos, confia que la Fiscalia «obri diligències d'investigació. Si no ho fa, nosaltres continuarem endavant amb una querella criminal».

«Aquests fets que fomenten, promouen i inciten directament i indirectament a l'odi, hostilitat, discriminació i violència contra la nació espanyola poden ser constitutius d'un delicte d'odi, contemplat en l'article 510 CP, a més d'un possible delicte tipificat a l'article 543 CP, en constituir una ofensa i ultratges de paraula i de fet a Espanya i la seva bandera», ha defensat Campos.

De la mateixa manera, en la denúncia s'argumenta que «l'organització del festival (...) va anar a càrrec del Sr. Mulay Embarek i va comptar amb la col·laboració de l'equip de govern de l'Ajuntament de Felanitx, dirigit pel seu alcalde, Sr. Jaume Montserrat».

D'altra banda, també denuncien el Govern «per a sufragar les despeses d'organització». «L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), dependent del Govern de les Illes Balears que presideix la Sra. Francina Armengol Socías, va atorgar a l'entitat organitzadora una subvenció de 12.499,00 euros el passat dia 1 de juliol de 2019, en el marc de les ajudes concedides enguany per l'IEB per «donar suport a l'organització i la producció de fires i festivals en l'àmbit de la música, la literatura i el pensament, el còmic i la il·lustració, les arts escèniques, les arts visuals i les arts audiovisuals».

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ja va indicar aquest dimarts, durant el ple del Parlament, que el Govern no actuaria com «censor polític». I va explicar que malgrat que el Govern no comparteix aquests actes, les subvencions culturals s'atorguen, exclusivament, mitjançant criteris tècnics i ha defensat, a més, la llibertat d'expressió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.