Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern preveu disposar de l'esborrany de Llei sobre 'turisme d'excessos' abans de 2020

34049

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern, Iago Negueruela, ha explicat aquest dijous que el Govern preveu pactar amb el sector turístic de les Illes un esborrany de Llei per a limitar el 'turisme d'excessos' abans d'acabar l'any, que inclogui una sèrie d'actuacions específiques per a combatre aquesta oferta turística en determinades zones de les Balears.

Així s'ha expressat el conseller durant la seva compareixença en la Comissió de Turisme i Ocupació al Parlament, on també ha argumentat que aquest tipus d'oferta turística afecta negativament a la imatge de les Balears com a destinació. A més, Negueruela ha explicat que la intenció del Govern és impulsar aquesta normativa mitjançant la «zonificació» de determinades zones on es desenvolupa la comercialització d'una oferta turística associada al turisme d'excessos.

En aquest sentit, el conseller ha assenyalat tres focus principals d'actuació que són Punta Balena i s'Arenal a Mallorca i Sant Antoni a Eivissa. A més, Negueruela ha reconegut que s'abordarà la regulació del consum d'alcohol excessiu en aquestes zones, i no ha descartat limitar el consum d'aquesta mena de begudes a l'interior dels establiments hotelers. En aquest sentit, ha expressat que no tendria sentit regular l'excés d'alcohol en determinats establiments d'oci i no fer-lo a l'interior dels hotels.

Així s'ha expressat el conseller de Turisme després de la interpel·lació parlamentària de la diputada del PP, Salomé Cabrera, que ha instat Negueruela a detallar la situació actual de la tramitació de la Llei de limitació del 'turisme d'excessos'. En aquest sentit, Cabrera ha recordat que el Govern no va ser capaç d'articular una normativa en aquest sentit durant els quatre anys de la legislatura passada, argumentant que els partits de l'Executiu no es varen posar d'acord en diversos dels punts de la futura norma. Negueruela ha negat aquestes afirmacions i ha indicat que no es va aprovar la Llei per un motiu de terminis i no per un motiu de desacord.

D'altra banda, durant la mateixa comissió, el portaveu del Grup Parlamentari de Ciutadans, Marc Perez-Ribas, ha instat al conseller de Model Econòmic, Turisme i Ocupació a explicar les mesures que contempla el Govern perquè els emprenedors de les Balears «puguin tenir una segona oportunitat empresarial».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.