Setmanari d'informació local - 138 anys

Felipe González: «Si cal aplicar el 155, s'aplica, però ara no és el moment»

34055

L'expresident del Govern espanyol, Felipe González, ha assegurat aquest dijous que el president en funcions de l'Executiu d'Espanya, Pedro Sánchez, ha reconegut que «voldria veure a més gent defensant l'Estatut d'autonomia perquè no quedi orfe», sobre el tema de Catalunya, a més d'emparar la Constitució espanyola, i ha advocat «pel diàleg dins del marc de la legalitat».

En declaracions als mitjans a Palma abans de la conferència 'Crisi de les regles de joc' i després de la sentència del procés i de les mobilitzacions que s'han desenvolupat aquesta setmana, González ha considerat que «els incidents violents estan creant moltes reaccions emotives», per la qual cosa ha apel·lat per «mantenir la serenitat».

«El que em preocupa és que no hi ha democràcia sense regles de joc, si es trenquen les regles, s'afebleix la democràcia. La violència és intolerable però fa l'efecte que el que ens passa no ha passat mai enlloc, no sé si la gent no recorda els dissabtes de París. Intentaria demanar calma, que es defensi l'Estat de Dret i es mesurin les respostes», ha considerat.

«Tenim una Constitució garantista i hem de ser capaces d'interpretar-la per a tenir certa superioritat ètica», ha afegit. Pel que fa a l'aplicació del 155 a Catalunya, González ha sostengut que «no diu que no s'hagi d'aplicar», si bé, de moment, «no es dóna la circumstància». «Si cal arribar, s'arribarà, però ara no és el moment», ha postil·lat.

Amb relació als pròxims comicis generals, González ha considerat que es necessiten Pactes d'Estat i ha instat als partits que «tenguin responsabilitat de Govern, ja que si no poden formar-lo, no ho obstaculitzin a uns altres».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.