Setmanari d'informació local - 138 anys

Pilotes de goma, pallisses i gasos lacrimògens durant la repressió policial de les protestes

34083
Els Mossos d'Esquadra van utilitzar per primera vegada la tanqueta d'aigua. | E.P.

Barcelona va viure divendres a la nit una nova jornada de protestes marcada per la contundència repressiva de la Policia espanyola i els Mossos d'Esquadra. Més de 54 persones foren detingudes i prop de 100 persones ferides, dues d'elles a un ull.

Els agents de la Policia espanyola utilitzaren nombroses pilotes de goma i gasos lacrimògens. Durant les càrregues es practicaren detencions violentes i mesures com els prohibits 'carrusels' amb les tanquetes policials. Els manifestants, que s'hi tornaven tirant pedres i objectes, fugiren en diferents direccions de la ciutat.

Els Mossos, per part seva, agafaren el relleu al voltant de les 23.20 hores. També llançaren nombrosos projectils de foam i practicaren càrregues i detencions. Per primera vegada utilitzaren la tanqueta d'aigua per apagar el foc de les barricades que cremaven arreu de la ciutat.

Tot i que Barcelona va ser el focus més visible de la protesta, Tarragona i Girona també van viure una nit de protestes i aldarulls. En total, segons els Mossos, es varen detenir més de 54 persones i prop de 100 persones van resultar ferides. En aquest sentit, dues persones foren ferides a un ull a conseqüència de les pilotes de goma de la policia espanyola.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.