Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI lliura a la Conselleria 400 signatures de personal d'administració de la concertada demanant millores laborals

34177

L'STEI Intersindical ha lliurat aquest dimecres a la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca més de 400 signatures del personal d'administració i serveis (PAS) de l'ensenyament concertat reivindicant diferents millores laborals. Segons ha indicat el STEI, les signatures representen a més d'un 65 per cent del col·lectiu a les Balears i també es dirigeixen a les patronals CECE, Unió de Cooperatives i Escola Catòlica.

Amb aquestes signatures l'STEI demana una actualització de les taules salarials de 2019 per al personal d'administració i serveis, amb el mateix increment que els docents; la descongelació del complement autonòmic; i que es negociï el pagament delegat per a aquest col·lectiu en el nou conveni de la concertada.

El sindicat ha explicat que aquest personal no ha vist actualitzades les seves retribucions perquè no s'ha arribat a un acord en la Mesa Negociadora del Conveni d'Ensenyament Concertat, que es duu a terme a Madrid (i en el qual STEI no té representació). El professorat va tenir un augment del 2,375 per cent i el sector PAS demana el mateix increment, però actualment les patronals han proposat com a màxim un 1,2 per cent.

Quant al complement autonòmic, va ser fixat en 124 euros en 2004 i des de llavors no s'ha augmentat. Finalment, aprofitant que el conveni autonòmic caduca el 31 de desembre, el STEI considera convenient introduir el pagament delegat al sector PAS, la qual cosa «podria tenir avantatges» com la possibilitat de gaudir de la jubilació parcial a partir dels 62 anys (avui dia resulta inviable pel sobrecost que haurien de suportar les empreses, han explicat des del sindicat).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.