Setmanari d'informació local - 138 anys

Más País promet «acabar amb l'explotació dels alumnes en pràctiques»

34419
Els candidats de Más País durant l'acte de campanya celebrat aquest dissabte | Más País

El candidat de Más País al Congrés dels diputats per Balears, Andreu Fullana, ha explicat aquest dissabte part del programa de joventut, enfront de les Oficines de l'Institut Balear de l'Habitatge, i ha remarcat la «necessitat d'evitar que les empreses utilitzin els alumnes en pràctiques com a substituts dels empleats».

Segons ha assenyalat Fullana, «els joves que estan acabant els seus estudis superiors es veuen en una mala praxi de les seves pràctiques externes en empreses perquè moltes vegades estan substituint a un treballador a efectes laborals sense cap conveni ni contracte que reguli els seus drets».

En aquest sentit, des del partit s'han compromès a «impulsar una revisió de l'Estatut dels estudiants, conjuntament amb les associacions estudiantils». A més, consideren «necessari una regulació d'aquestes pràctiques per tal de defensar als estudiants i millorar la seva utilitat curricular i professional».

L'objectiu, ha assenyalat Fullana, és «un mercat laboral que col·labori amb el món educatiu d'una manera més justa. Sense que un estudiant rebi, de manera gratuïta, una responsabilitat per la qual generalment l'empresa té a un professional assalariat».

D'altra banda, el candidat de Más País s'ha referit al tema de l'habitatge, assenyalant que «actualment els Balears destinen el 45% del sou a pagar el lloguer i encara han de pagar factures d'aigua, llum, gas entre altres».

Així mateix, ha explicat que «la pujada exponencial dels preus ha fet que moltes famílies hagin hagut d'abandonar les seves cases i ha limitat a molts joves poder emancipar-se».

Per això, des de la formació pretenen «impulsar una regulació del preu del lloguer a nivell nacional i autonòmic i una inversió en habitatge públic en lloguer i règim de cooperativa des del Govern Estatal». Fullana ha fet aquestes declaracions acompanyat de la número 1 en la llista del partit a les Balears al Congrés dels Diputats, Marisa Lucas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.