Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament rebutja una moció del PP sobre educació per «reiterativa» i «ridícula»

34479

El ple del Parlament ha rebutjat aquest dimarts una moció del PP sobre matèria educativa perquè, segons el PSIB, és «reiterativa» i, tal com ha dit MÉS per Mallorca, presentar-la suposa «fer el ridícul».

En la defensa de la seva postura, el diputat del PSIB, Enric Casanova, ha manifestat que la proposta «és més del mateix» i ha admès que el que s'ha aconseguit en l'àmbit educatiu «no és suficient» pel que continuaran fent feina.

El diputat de MÉS per Mallorca Joan Mas 'Collet' ha demanat a la diputada del PP, Núria Riera, qui ha defensat la iniciativa, que «hauria de voler-se una mica més i no voler fer el ridícul».

En concret, la iniciativa del PP contemplava punts com constatar l'increment del nombre d'alumnes que es produeix progressivament cada inici del curs escolar i instava el Govern a fer una previsió i planificació adequada per a donar resposta a les seves necessitats educatives.

També demanava posar en marxa aquest curs 2019-2010 un pla de xoc contra l'abandonament escolar prematur, el fracàs escolar i l'absentisme o remarcava la necessitat de planificar millor les obres en els centres educatius perquè no interfereixin amb la jornada escolar

Per la seva banda, la diputada de Gent per Formentera, Sílvia Tur, ha dit que tot i que semblava una moció «innòcua» no ho és doncs ve del partit que ha fet «el major atropellament a l'educació» de les Illes.

En la seva intervenció, el portaveu de Vox al Parlament, Jorge Campos, ha defensat una esmena sobre la «lliure elecció de llengua d'ensenyament». Així, considera que amb el model actual es produeix «una greu conculcació» dels drets de les famílies ja que se'ls «exigeix ​​acceptar els projectes lingüístics» i «pateixen la imposició del català com a llengua única d'ensenyament».

Per la seva banda, la diputada d'El Pi s'ha mostrat d'a favor de la iniciativa del PP -sense incloure l'esmena de Vox- encara que l'ha qualificada d'òbvia i ha demanat que s'inclogui l'actualització del Pla d'infraestructures 2016- 2023.

Finalment, el PP no ha acceptat cap de les dues esmenes i en la votació, que s'ha realitzat per separat, no s'ha aprovat cap dels punts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.