Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB advoca per impulsar un acord de govern «ràpid i des de l'esquerra» després del 10N

34625

El portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha indicat aquest dilluns que la seva formació advoca per impulsar un acord de govern «ràpid i des de l'esquerra» a escala espanyola, després d'analitzar els resultats de les eleccions generals del 10N, durant la reunió de la comissió executiva de la formació socialista, que s'ha celebrat aquest dilluns en la seu del PSIB a Palma.

Així s'ha expressat el portaveu del PSIB en una roda de premsa posterior acte, on ha assenyalat, també, que dels resultats dels comicis, a Balears, es desprèn que la suma de vots de les formacions d'esquerra, a les Illes, supera, «en més de 50.000 vots», als sufragis aconseguits pel bloc dels partits de «la dreta i ultradreta». Així mateix, Negueruela ha celebrat, de manera irònica, que el PP «es resigni a ser segon» i ha recordat que la seva formació ha aconseguit, a les Illes, al voltant de 12.000 vots més que el PP.

D'altra banda, Negueruela ha celebrat la victòria del PSOE a les Illes i ha recordat que es tracta dels tercers comicis que guanya la formació, aquest any a les Balears. A més, el portaveu del PSIB ha esperat que els partits de PP i Cs hagin vist que «blanquejar a la ultradreta no és el millor camí per a frenar-la».

Quant a la formació de govern a Espanya, ha argumentat que «qualsevol opció de desbloqueig passa per li PSOE» i ha afegit que són «l'única formació que pot convertir-se en un mur de contenció davant la ultradreta». Així, Negueruela ha considerat que la millor opció per a combatre a la «ultradreta és un acord progressista» que vagi associat a una «agenda de canvi» i a polítiques socials, posant d'exemple al Govern de les Illes.

Respecte a la possibilitat d'un govern del PSOE amb suports puntals del PP, el portaveu del PSIB ha argumentat que la ciutadania ha votat a favor «d'una agenda de canvi». Així mateix, ha indicat que el PP «hauria de moderar-se i trencar els acords amb la ultradreta», en diverses regions d'Espanya.

A més, el portaveu del PSIB ha lamentat que la formació no hagi pogut revalidar el diputat per Menorca, Pau Morlà, en les eleccions espanyoles del 10N, al qual ha agraït el seu treball durant els últims mesos. Finalment, ha afirmat que des de la formació treballaran per a combatre «la desafecció» dels ciutadans que no han sortit a votar aquest diumenge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.