Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern preveu destinar 1,4 milions a ampliar la plantilla de maquinistes i augmentar les unitats de tren

34681

El Servei Ferroviari de Mallorca (SFM) preveu destinar 1,4 milions d'euros a ampliar la plantilla de maquinistes i a augmentar les unitats de tren per a augmentar freqüències, segons ha anunciat aquest dijous el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, durant la seva intervenció en la Comissió d'Hisenda i Pressupostos del Parlament.

L'ens ferroviari de l'illa de Mallorca incrementa la seva partida d'inversions en un sis per cent respecte a 2019, amb 21,7 milions d'euros que permetran, per exemple, la posada en marxa de les unitats de recuperació d'energia o inversions en estacions, com per exemple l'aparcament de l'estació de Santa Maria, entre altres, o continuar amb la supressió de passos a nivell.

SFM tendrà un pressupost de 93,5 milions d'euros, amb el qual està previst iniciar les obres del metro al Parc Bit i també la renovació de la subestació de Son Costa. La Direcció General de Mobilitat disposarà el 2020 d'un pressupost de 111,53 milions d'euros, dels quals es transfereixen 15,5 milions al Consorci de Transports de Mallorca i altres 63,2 a Serveis Ferroviaris de Mallorca, que completen els seus pressupostos amb els ingressos del servei que presten. El 2020 s'ha previst també redactar el projecte executiu d'ampliació del metro fins a Son Espases (per a la redacció del qual es destinen 277.695 euros) per a poder licitar les obres el 2021.

En mobilitat, el repte «més gran» de 2020 serà, segons Pons, la posada en funcionament del nou servei d'autobús per carretera de Mallorca. En aquest moment s'està en fase de signatura dels contractes amb les tres adjudicatàries dels tres lots de les noves concessions (un ja materialitzat i els altres dos en els pròxims dies) i comença la fase per part de les empreses de preparar el servei. La previsió és que estigui operatiu en el segon semestre de 2020.

Les ampliacions de la xarxa ferroviària amb la línia Palma-Llucmajor- Campos i el futur tramvia de la badia de Palma, que preveu unir la plaça d'Espanya amb l'aeroport i l'Arenal de Palma, començaran a prendre forma el 2020, segons Pons. A la preparació d'aquests nous projectes es destinen 200.000 euros i un milió d'euros, respectivament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.