Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern reafirma la seva voluntat d'eliminar el dièsel el 2025

34761

El Govern ha reiterat en el ple del Parlament d'aquest dimarts que la data límit perquè deixin de circular vehicles dièsel de nova matriculació continua sent l'any 2025. «No és una aposta d'aquesta comunitat, els països europeus comencen a adonar-se compte d'aquesta necessitat», ha dit el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes.

En aquest sentit, el representant del Govern ha explicat que davant l'avís de diferents ministeris que es podia produir una «invasió de competències» per part del Govern, es va arribar a un «acord interpretatiu» pel qual se suspèn la normativa fins que s'aprovi la llei estatal en la qual s'inclourà que les Balears pot dur a terme la limitació d'aquesta mena de combustible.

«L'1 de gener de 2025 veurem sí que hi ha limitació o no», ha dit Yllanes al diputat del PP, Antonio Costa a qui també li ha dit que la seva formació seguirà en l'oposició. Pel seu costat, Costa ha qualificat «d'exagerat» el nivell de prohibicionisme del Govern i també ha criticat les «ànsies d'atribuir-se competències».

Així mateix, ha dit que prohibir la venda de dièsel en 2025 és una «mesura tecnològicament impossible que criminalitza» aquest combustible, que «ara contamina igual que la benzina i que, a més, produeix un perjudici econòmic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.