Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma i Maó acullen el guardonat documental 'El que la Walaa vol'

34777

A més del cinema per a infants a CineCiutat i les estrenes a Aficine, la iniciativa de cinema en català a les Illes de l'OCB, Cinemacat, va incorporar aquest octubre 'El documental del mes'.

Aquesta iniciativa consisteix en la projecció d'un documental d'actualitat al mes subtitulat en català a CineCiutat i a la Biblioteca Pública de Maó. El primer que vàrem poder veure va ser 'Push', el nou documental del guardonat director Fredrik Gertten, que investiga el perquè ja no podem permetre’ns el luxe de viure a les nostres pròpies ciutats.

Ara, per al novembre, han anunciat que el documental del mes serà 'El que la Walaa vol'. Walaa és una jove que viu al camp de refugiats de Balata, a la ciutat de Nablus (Palestina). És valenta i obstinada, i ha decidit entrar a les forces de l’Autoritat Nacional Palestina. Les proves per a entrar al cos policial són molt dures, però si ho aconsegueix, es convertirà en una de les poques dones policies que hi ha Cisjordània. Encara és jove i immadura, però la resignació no forma part del seu vocabulari.

La vida de Walaa està marcada per l’instint de supervivència i la superació de grans obstacles. Després de 8 anys sa mare torna de la presó, condemnada per haver ajudat a un terrorista suïcida. El seu germà petit pretén imitar els seus ídols en la lluita de carrer. Tot això suposa un niu de contradiccions pels plans de futur de Walaa.

Una pel·lícula que ens apropa a la vida d’una jove des dels 15 fins als 21 anys que, disposada a arribar fins al final, s’atreveix a qüestionar allò establert i a posar en dubte les estructures que l’envolten.

La podrem veure, subtitulada en català,dimarts 26 de novembre a les 20 h a CineCiutat i dimecres 27 de novembre a les 20.30 h a la Biblioteca Pública de Maó.

Sobre la direcció
Christy Garland ha dirigit curtmetratges de ficció i documentals guardonats i aclamats per la crítica. Resident a Toronto, sovint treballa amb coproduccions dels països nòrdics. Amb distribució per tot el món, les pel·lícules de Garland ofereixen un fort component dramàtic, de caràcter punyent i transformador amb temàtiques universals. The Bastard Sings The Sweetest Song (2012, Hot Docs, Sheffield) va obtenir excel·lents crítiques en la seva estrena internacional. La seva darrera pel·lícula, Cheer Up (2016, HotDocs, DOC NYC) va ser considerada per la revista Vice com «un retrat colpidor del que significa ser dona i jove en l’actualitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.