Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca critiquen la suspensió de la prohibició del dièsel el 2025 a les Balears

34799

Les formacions de MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca al Parlament de Balears han criticat aquest dimecres la suspensió de la prohibició del combustible dièsel a partir de l'any 2025 a Balears que ha anunciat Govern i que està subjecta a un compromís amb el Govern en funcions que assegura que el futur Executiu espanyol desenvoluparà una llei estatal que permetrà complir l'objectiu de l'Administració autonòmica.

Segons ha informat aquest dimecres el diputat de MÉS per Mallorca al Parlament de les Balears Josep Ferrà després de la celebració de la junta de portaveus, el compromís adquirit amb el Govern en funcions «no garanteix» l'aprovació d'aquesta llei abans de 2025 i ha afegit que, actualment, tampoc tenen majoria parlamentària. En aquest sentit, ha considerat que el Govern s'ha «precipitat».

Per part seva, el portaveu del grup de MÉS per Menorca, Josep Castells, també ha expressat la seva disconformitat amb aquesta mesura del Govern i ha declarat que la seva formació està «alarmada» i que intentaran revertir aquesta actitud.

Per part seva, la portaveu del PSIB al Parlament de les Balears, Silvia Cano, ha indicat que, davant el compromís del Govern espanyol de desenvolupar una llei estatal de canvi climàtic que, segons Cano, comparteix l'objectiu del Govern quant a la prohibició del dièsel en 2025, des de l'executiu de les Balears han optat per aquesta suspensió amb l'objectiu d'evitar tràmits burocràtics que podrien sorgir per una possible «invasió de competències».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.