Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB col·labora en els fulls de ruta per a la transició a les energies netes de sis illes de la UE

34803

El Laboratori Interdisciplinari sobre el Canvi Climàtic de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha participat en l'elaboració dels fulls de ruta per a la transició a les energies netes de sis illes europees en el marc d'un projecte pilot.

Segons han explicat des de la UIB, sis illes europees han publicat aquest dimecres els seus fulls de ruta respectius, fent «un pas ferm» cap a la descarbonització dels seus sistemes energètics amb «un fort enfocament» en la participació ciutadana.

En concret, els territoris seleccionats per la Iniciativa Energia Neta per a les Illes de la Unió Europea de la Comissió Europea el febrer de 2019, són La Palma (Espanya), Aran (Irlanda), Cres (Croàcia), Culatra (Portugal), Salina (Itàlia) i Sifnos (Grècia).

Els fulls de ruta per a la transició a les energies netes de les Illes han estat desenvolupades pels equips de transició de les illes pilot i el Secretariat per a la Transició Energètica de les illes de la UE, en el qual participa el Laboratori Interdisciplinari sobre el Canvi Climàtic de la UIB.

Els sis fulls de ruta per a la transició a les energies netes es publiquen en el context del quart Fòrum d'Energia Neta per a les Illes de la UE a Split i Hvar, Croàcia, on les parts interessades de la comunitat de les illes de la UE es reuneixen del 20 al 22 de novembre per a discutir sobre vies de transició, tecnologies i oportunitats per a anar involucrant de manera activa els ciutadans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.