Setmanari Sóller

135
anys

El Parlament encén 52 espelmes, una per cadascuna de les víctimes mortals per violència masclista d'enguany

34913

Tots els grups del Parlament han participat aquest dimarts en l'encesa de les 52 espelmes, una per cadascuna de les víctimes mortals per violència masclista que s'han registrat aquest any l'Estat espanyol, amb motiu del Dia internacional de l'eliminació de la violència contra les dones.

En l'encesa, hi han participat tots els grups de la Cambra -PSIB, PP, Unides Podem, Cs, MÉS per Mallorca, Vox, El Pi i els diputats del grup Mixt-, així com representants de les diferents institucions de les Balears, entre ells la presidenta del Govern, Francina Armengol.

En aquesta ocasió no s'ha llegit una declaració institucional, davant la negativa del partit d'extrema dreta Vox a signar el text consensuat per la resta de formacions.

Tot i això, sí que s'ha llegit un manifest en contra d'aquesta violència, per part del president de Parlament, Vicenç Thomàs. Abans de la seva lectura, la diputada de Vox, Idoia Ribas, se n'ha anat.

En la seva intervenció, Thomàs ha manifestat, en nom de Parlament, el rebuig a totes les formes de violència cap a les dones i ha declarat la «tolerància zero amb els maltractadors».

També ha instat el Govern de l'Estat a impulsar una comissió de seguiment i avaluació dels acords del Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere i ha instat a continuar la cooperació institucional per a lluitar contra la violència masclista.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris