Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

'Vermuteria', 'umami', 'mena' o 'trap', entre les candidates a neologisme de l'any

35111

Ja es pot elegir el neologisme de l’any 2019. L’Observatori de Neologia (OBNEO) de la Universitat Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) fan una crida oberta a participar en la tria del neologisme de l’any 2019, en la línia d’iniciatives anàlogues que duen a terme diverses institucions, editorials i diaris per a nombroses llengües.

S’entén per neologisme una paraula que fem servir en el nostre dia a dia i que, o bé no està inclosa en el Diccionari de la llengua catalana, o bé sí que hi és, però amb un significat diferent. El mot guanyador serà candidat a formar part del diccionari normatiu.

En el cas del català, aquesta iniciativa ja ha arribat a la sisena edició: el neologisme de l’any 2014 va ser el mot 'estelada'; el del 2015 va ser 'dron'; el del 2016, 'vegà -ana'; el del 2017, 'cassolada', i el del 2018, 'sororitat'.

Les entitats organitzadores han triat els deu neologismes següents per a la votació, que s’obrirà el 3 de desembre i es tancarà el 15 del mateix mes. Per a votar només cal emplenar el formulari que trobareu aquí. El dia 16 de desembre es donarà a conèixer el neologisme del 2019.

Propostes: animalista, emergència climàtica, exoplaneta, mena, pactòmetre, residu zero, trap, umami, vermuteria i xipar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.