Setmanari d'informació local - 138 anys

Vivas reconeix que no va revisar personalment la campanya 'Esborrem el racisme del llenguatge'

35141

La regidora de Justícia Social, Feminisme i Lgtbi de l'Ajuntament de Palma, Sonia Vivas, ha reconegut aquest dijous que no va supervisar, personalment, la campanya 'Esborrem el racisme del llenguatge', malgrat que sí que ho van fer els tècnics del Consistori, i ha afegit que ja treballen en un nou protocol de revisió, alhora que ha assumit la responsabilitat de l'ocorregut.

Així s'ha expressat aquest dijous Sonia Vivas en una roda de premsa celebrada a l'Ajuntament de Palma, on ha considerat, també, que el material utilitzat per a aquesta campanya, que pretenia eliminar expressions racistes del llenguatge, ha estat «desafortunat, malgrat que la intenció inicial era bona».

Cal recordar que en els cartells d'aquesta campanya, que s'ha distribuït per xarxes socials, es donaven exemples que es podien utilitzar per a eliminar el llenguatge racista de les converses. En un d'aquests cartells es recomanava que en comptes de dir-se 'hauré de pagar-te amb diner negre' es digués 'hauré de pagar-te amb diners B'.

D'aquesta manera, es feia l'efecte que en una campanya finançada amb doblers públics s'avalava l'ús de doblers no declarats a hisenda. En aquest sentit, Vivas ha recordat que no es tracta d'una campanya de l'Ajuntament, sinó que s'ha dut a terme per una entitat que va obtenir una subvenció.

Jornades amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans

D'altra banda, la regidora de Justícia Social, Feminisme i Lgtbi de l'Ajuntament ha explicat que l'Ajuntament celebrarà, entre els dies 9 i 19 de desembre, una sèrie d'activitats en el marc d'unes jornades amb motiu del Dia internacional dels drets Humans.

En aquest sentit, Sonia Vivas ha explicat que es tracta de la primera vegada que se celebraran aquestes jornades a Palma, que ha considerat, a més, «necessàries» en un moment en el qual, segons la regidora, no es garanteixen tots els drets fonamentals.

Així, l'Ajuntament invertirà un total de 7.643 euros en les activitats que es desenvoluparan en el marc d'aquestes jornades, la majoria de les quals se celebraran en les instal·lacions del centre Flassaders de Palma.

Entre les activitats destaca la projecció del curtmetratge Gaza, a més de la celebració de diverses exposicions fotogràfiques entre les quals destaca 'Escoles en Línia de foc', així com un concert debat titulat 'No migris a la diferència'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.