Setmanari d'informació local - 138 anys

Demanen 26 anys de presó als joves d'Arran per una protesta contra la massificació turística

35145

La Fiscalia demana entre dos i quatre anys de presó per desordres públics amb agreujants a 11 joves de l'organització juvenil Arran per una acció de protesta contra la massificació turística. Així, la petició de condemna suma suma 26 anys en total.

La protesta va tenir lloc durant l'estiu del 2017, quan una vintena d'activistes varen irrompre a un restaurant del Moll Vell de Palma, i llançaren confeti. Així mateix, desplegaren a les proximitats del restaurant una pancarta on es podia llegir 'El turisme mata Mallorca', en anglès.

L'organització juvenil de l'Esquerra Independentista ha afirmat que es tracta d'una pena «absolutament desproporcionada per aguantar una pancarta i tirar confeti». «Ens trobam amb una fiscalia que demana penes d'entre dos i quatre anys de presó per desplegar una pancarta», denuncien. A més, han assenyalat al «caràcter simbòlic» de l'acció.

Des d'Arran també critiquen que alguns dels joves imputats no varen ser identificats mai, ni durant els fets ni posteriorment, i que alguns d'ells no varen participar de l'acció ni es trobaven en el lloc dels fets. A més, afirmen que se'ls està reconeixent a partir «d'arxius il·legals policials». «Pretenen criminalitzar el jovent organitzat i la lluita contra la turistificació a Mallorca», han apuntat.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.