Setmanari d'informació local - 138 anys

Camargo, Picornell i altres dimiteixen del Consell Ciutadà Autonòmic de Podem

35175

L'expresident de Parlament, Baltasar Picornell, l'exportaveu adjunta de Podem a la Cambra, Laura Camargo i vuit persones més de la formació han informat aquest divendres mitjançant una carta la seva dimissió del Consell Ciutadà Autonòmic de Podem Balears.

Segons han expressat en el text, la decisió neix d'una «reflexió meditada» sobre el que consideren la «deriva erràtica» de la direcció del projecte i han afegit que la seva dimissió s'ha vist retardada durant un temps «a causa de la convocatòria d'eleccions, sobre la qual no volien interferir en els resultats».

Més concretament, han atribuït la decisió a la «política de subalternitat i obediència al PSOE» que ha arribat fins a «la pràctica desaparició de les reivindicacions pròpies del Podem primigeni», en relació a «la saturació turística, la protecció de l'entorn ia favor de la regeneració democràtica o de la lluita contra el deute que ofega les Illes».

«Unes línies cada vegada més allunyades dels principis de republicanisme i de la impugnació del Règim del 78. Obsessió 'governista' a qualsevol preu, fins i tot deixant pel camí parts essencials de el programa», han afegit.

Així mateix, han criticat una «falta de democràcia interna», a més d'«una inoperància de qualsevol forma de decisió col·lectiva i un ofegament progressiu de gairebé tots els cercles del partit, especialment dels cercles amb més debat polític i posicionaments crítics cap a la direcció».

D'altra banda, també han retret l'«allunyament» dels principis d'horitzontalitat i participació, «inexistència d'assemblees ciutadanes presencials i limitació de la vida del partit a les invitacions organitzades per la direcció o la participació en escasses consultes online amb preguntes-trampa per ratificar el ja decidit des de dalt». Així mateix, han alertat de «derives contràries al feminisme» i d'«actituds agressives entre companys».

Per això, han presentat la seva dimissió del Consell Ciutadà Autonòmic i de totes les seves responsabilitats, a més de Picornell i Camargo, Fernanda Caro Blanco, Adrián Martínez Pacín, Mireia Rubio Claros, Aligi Molina Suárez, Laura Mariani Susini, Sabina Riera Molina, Antonio Sánchez-Tirado García i Ximena De La Vega Ibáñez.

Els membres formaven part de la llista 'Construint Podem' a les primàries de la II Assemblea Ciutadana de Podem Balears, que va aconseguir un 41,6 per cent dels vots dels militants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.