Setmanari d'informació local - 138 anys

El fondeig incontrolat és la principal causa de la degradació de la posidònia a Talamanca, segons un estudi

35255

El fondeig incontrolat d'embarcacions és la principal causa de la degradació de les prades de posidònia a Talamanca (Eivissa), segons un estudi encarregat per l'Ajuntament d'Eivissa.

Responsables del Consistori eivissenc han presentat aquest dilluns el primer informe científic sobre l'estat de les prades i la fauna en la badia. Aquest estudi ha estat sol·licitat per la Regidoria de Medi Ambient per a conèixer la caracterització de l'hàbitat submergit en la zona. En ell ha participat el grup ecologista Gen-Gob, que va treballar en la badia al maig.

En concret, a Talamanca es van instal·lar 15 estacions de seguiment en cinc espais, quatre en la badia i un fora, per a efectuar comparatives. L'estudi pretén servir per a implantar mesures per a la correcta regeneració i posterior gestió de la badia. Així, s'ha elaborat un estudi sobre la dinàmica poblacional de les prades, la cobertura, la densitat o la taxa de sediments, entre altres coses.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski, ha destacat que les prades «no estan en bon estat», principalment en dos punts, Illa Grossa i en la part central, on el 50 per cent de la posidònia està en un avançat estat de degradació.

Des del GOB han assegurat que els principals responsables de la degradació de les prades són l'abocament de nutrients procedents d'emissaris i vaixells; la salmorra o el fondeig incontrolat. Per això, han considerat «urgent» adoptar mesures com la regulació dels fondejos i han proposat la inclusió de la badia en la Xarxa Natura 2000 i assegurar «una gestió efectiva de l'espai». El regidor presentarà aquest estudi aquest dimecres en el Cim del Clima COP25, segons ha conclòs l'Ajuntament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.