Setmanari d'informació local - 138 anys

Entitats alerten que posar llums LED a la Seu «farà perdre la seva riquesa arquitectònica»

35351

Cinc entitats (ARCA, JAM Joves Arquitectes, Grup d'Opinió d'Arquitectes, Palma XXI i AAVV Districte Centre) han alertat que el projecte de nova il·luminació amb llums LED de la Seu «farà perdre la riquesa arquitectònica de l'edifici».

Segons han explicat en una nota de premsa, aquest tipus d'il·luminació provoca «ombres a l'inrevés, la qual cosa distorsiona la volumetria, els detalls i les textures, canviant en conseqüència la percepció del monument».

Les entitats signants han informat que l'Ajuntament ha proposat canviar el sistema lumínic, ja que està «obsolet i gasta molta energia». Sobre això, s'han mostrat a favor, si bé han avisat d'alguns «inconvenients molt greus» en el projecte.

En aquest sentit, han defensat que en edificis històrics, el protagonista «no ha de ser la il·luminació, ja que cal evocar més que mostrar». «La il·luminació ha de ser humil i discreta, no mostrar-se a ella mateixa, sinó al monument que pretén il·luminar», han dit.

Així mateix, han afegit que la il·luminació intensa sobre aquests edificis crea «una contaminació lumínica» que afecta entorn i influeix en «la imatge de la ciutat històrica, dividint-la en peces».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.