Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca votarà a favor de l'esmena de MÉS per Menorca relativa al plus de residència de càrrecs

35427

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha anunciat aquest dilluns que la seva formació votarà a favor de l'esmena de MÉS per Menorca relativa al plus per residència de càrrecs del Govern procedents de fora de Mallorca.

Segons ha informat Ensenyat en roda de premsa al Parlament, «MÉS per Mallorca no discuteix el plus d'insularitat a menorquins, eivissencs i formenterencs». El motiu que ha al·legat ha estat que «si no estarien en inferioritat de condicions».

En canvi, ha assenyalat que «per a MÉS per Mallorca aquest plus no hauria d'obrir-se a persones d'altres comunitats» que és el que proposarà Podem mitjançant una transacció 'in voce' en el pròxim ple del Parlament. També proposarà Podemos que el plus es redueixi de 22.000 a 12.000 euros anuals.

En aquest sentit, el portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca ha insistit que «no hi ha precedents a altres comunitats autònomes» de plusos per residència de càrrecs d'un Executiu que, com proposa Podemos, siguin de «caràcter universal».

Pressuposts de les Balears per al 2020

D'altra banda, Ensenyat s'ha referit als Pressupostos del Govern per a 2020, recordant que «darrere dels números, que són importants hi ha una voluntat política» i assenyalant que es fa en «un context de dificultat».

En aquest sentit, ha expressat la seva creença que «tots els grups coincideixen en la necessitat de revisar el sistema de finançament de la comunitat autònoma», recordant que «les Balears és de les comunitats autònomes que més aporta però està a la cua de les quals reben».

Així mateix, ha volgut «fer valdre» que els Pressupostos de CAIB per a 2020 «continuïn sent més alts i l'augment de la despesa en sanitat, educació i qüestions socials». L'objectiu, ha insistit, és «posar a les persones en el centre de la política».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.