Setmanari d'informació local - 138 anys

Rosa Planas, pregonera de la Festa de l’Estendard

35457

L'escriptora de Rosa Planas serà l'encarregada de fer el pregó d'enguany. Planas, que ha estudiat en profunditat aspectes de la història de la ciutat de Palma, farà una repassada per la Palma que ja no hi és. El pregó que ha escrit entén la ciutat com un ésser viu, centrar en les relacions personals i les vivències dels habitants de Palma. Des d'aquest punt de partida antropomòrfic, configurarà un relat per mostrar totes les ciutats que varen viure a Palma i que ja no hi són.

Planas explica que no ha volgut fer un pregó «erudit». «La meva intenció era veure Palma amb ulls de nina, parlar del record. Això em permet reconstruir la memòria de la Ciutat per mantenir-la viva. Els llocs canvien; la rambla d'avui no és la rambla d'ahir. Per a mi és molt important mostrar i veure les transformacions que hem patit els darrers 40 anys». L’escriptora també ressalta que no es tracta d'una visió sentimental, sinó més aviat una reflexió que fa a partir de les seves vivències. Es tracta d'un text que té un compromís amb la memòria col·lectiva.

Cal destacar que Planas és una escriptora que ha treballat quasi tots els gèneres. És poeta, investigadora, assagista i novel·lista. Ha estudiat la història xueta de ciutat i s'ha interessat per les dones oblidades. Fruit d'aquest interès neix el seu llibre sobre la figura de la lul·lista sor Aina Maria del Santíssim sacrament, una dominica que és la primera persona a escriure en català. Entre els seus llibres destaquen 'Les màscares de Florència', 'l'Orador dels ocells' i el poemari 'Calendari interior'. La seva obra ha estat traduïda al rus, l'anglès i a l'alemany, entre altres llengües.

Com cada any, el pregó serà editat amb una edició supervisada pel cronista de la ciutat Bartomeu Bestard i es repartirà al públic assistent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.