Setmanari d'informació local - 138 anys

Pilar Costa: «Abans desapareixerà VOX que l'IbDona»

35471

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha assegurat aquest dimarts que «abans desapareixerà VOX que l'IbDona», referint-se a l'esmena a la totalitat que ha presentat el partit contra el pressupost de l'Institut Balear de la Dona, un organisme que la formació d'extrema dreta ha qualificat «d'innecessari».

Així s'ha expressat Costa durant el debat del pressupost de la seva Conselleria, en el primer dels plens parlamentaris per a aprovar els Pressuposts Generals per al 2020. Just abans, el diputat de VOX Sergio Rodríguez ha dit que l'IbDona «és un quiosquet» i ha defensat les seves esmenes per a afavorir polítiques de natalitat, alertant de «l'hivern demogràfic». A això, Costa li ha contestat que no és una de les matèries de l'IbDona.

D'altra banda, Costa ha retret a VOX la seva «incongruència» perquè malgrat haver presentat nombroses esmenes a la totalitat, només va plantejar dues esmenes parcials. «No s'han mirat ni una línia dels pressupostos», ha declarat la consellera.

Els diferents grups parlamentaris han contestat a l'esmena de VOX sobre l'IbDona, considerant «una falta de respecte dir quiosquet» a l'organisme que lluita contra la violència de gènere. En aquest apartat, el portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha demanat «cuidar el llenguatge» i eliminar aquestes expressions del Parlament.

Els partits del Pacte també han defensat el paper de l'Institut d'Indústries Culturals de Balears (ICIB) i han considerat «inadmissible» que es posi en qüestió per part de VOX.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.