Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Orquestra Simfònica incorporarà quatre nous músics i oferirà més concerts a Menorca i Eivissa

35519

L'Orquestra Simfònica de les Balears incorporarà quatre nous músics (dues places de violí 'tutti', una de trombó tenor i una altra de trombó baix) en 2020, any en què oferirà més concerts a Menorca i Eivissa.

Així ha informat la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat en la qual dóna compte de l'aprovació del pressupost de la Fundació Orquestra Simfònica per a 2020, de 15 milions d'euros. El projecte també inclou l'inici de la construcció de la Caixa de Música, nova seu de l'orquestra. A més de la temporada anual de concerts a l'Auditorium de Palma, l'Orquestra Simfònica repetirà alguns dels seus concerts a Manacor, Menorca i Eivissa per a acostar la música a més llocs de les Illes.

Música de cambra

Des del Govern han recordat que un dels objectius de la Fundació és fer arribar la música a municipis que no disposen de la infraestructura per a donar cabuda a l'Orquestra. Per això, durant 2020 se seguirà amb la programació relativa a la música de cambra.

Es realitzaran concerts per grups d'instruments (corda, vent i fusta) en espais reduïts a diverses poblacions repartides per totes les Illes. Igualment, l'Àrea Social de la Simfònica (que té com a objectiu apropar la música a les persones en risc d'exclusió social i als majors) preveu diferents projectes regulars i continus, com a concerts benèfics a favor d'associacions sense ànim de lucre i concerts en hospitals, en recintes penitenciaris i en llars d'ancians.

Quant a l'àrea educativa de la Simfònica, cal destacar quatre actuacions: l'Acadèmia Simfònica (que inclou convocatòries de beques amb un pressupost anual de 20.000 euros), la Petita Simfònica, els concerts escolars (amb prop de 6.000 alumnes participants anuals) i els concerts familiars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.