Setmanari d'informació local - 138 anys

En marxa una campanya de mecenatge per aconseguir un caparrot per la Festa del Siurell de Llubí

35525

El col·lectiu municipalista de Llubí, Es Fibló, ha posat en marxa una campanya de micromecenatge que té per objectiu aconseguir el finançament necessari per poder crear un caparrot que acompanyi la jornada festiva de la Festa del Siurell del poble. «Consideram que un caparrot suposaria una passa important en el creixement d'una festa única en el territori balear, com la Festa del Siurell», apunten des de l'organització.

«Amb la incorporació de la figura d'un caparrot, volem dinamitzar més la festa i fer la cercavila més atractiu pels nins i nines de Llubí. Però sobretot, el que volem és deixar de ser espectadors d'una cultura popular a vegades massa rígida i passar a ser agents actius en la creació i reinvenció de les nostres festes populars», explica Es Fibló.

Festa del Siurell

La Festa del Siurell és una celebració que es fa al poble de Llubí des de 1986. Des del seu inici, diferents organitzacions sense ànim de lucre han anat treballant de valent per construir una festa del no-res, una festa oberta a tothom, vinculada a la cultura popular i que cerca dinamitzar l'ambient cultural i festiu del poble.També des del primer any compta amb la implicació de diferents entitats i col·lectius del poble com ara el grup de ball de bot Taperers en Festa, l'Esplai Es Turó o la colla de xeremiers i flabiolers de Llubí. La festa s'acostuma a celebrar el mes de febrer i es duen a terme una sèrie d'activitats lúdiques per als més petits. Després de la cercavila pels carrers del poble acompanyats de la colla de xeremiers, la gent es reuneix al voltant d'un gran fogueró on es crema una figura que representa un siurell gegant. Al voltant del caliu del fogueró la gent es reuneix i gaudeix d'un agradable sopar de torrada. Des del 2016 el col·lectiu Es Fiblo organitza aquesta activitat.L'organització es defineix com un col·lectiu municipalista desvinculat de qualsevol partit polític, sense voluntat lucrativa i que s'organitza de forma assembleària. Entre els objectius principals hi figuren la divulgació dels coneixements culturals i de les tradicions d'aquesta terra, el foment de la participació veïnal, l'aprenentatge de les diversitats culturals existents en el nostre poble, la difusió del potencial patrimonial del nostre municipi, la cura dels espais i dels recursos naturals o la conscienciació dels nostres veïnats en les lluites polítiques i les grans injustícies de la societat actual.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.