Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «Es judicialitza la qüestió catalana perquè l'Estat no és capaç de canalitzar-ho a través del diàleg»

35549

MÉS per Mallorca va dur a terme aquest passat dijous vespre a sa Pobla l'Assemblea de regidores i regidors i el Consell Polític. En les reunions d'aquests òrgans, es va valorar l'estratègia sobretot municipalista de MÉS i es va mantenir un debat estratègic. El coordinador general de la formació, Antoni Noguera, va valorar el pronunciament de la justícia europea sobre Oriol Junqueras i la inhabilitació de Quim Torra assegurant que «es judicialitza la qüestió catalana perquè l'Estat no és capaç de canalitzar les demandes del poble català a través del diàleg i la democràcia».

Els representants municipals presents tant a l'Assemblea de regidores i regidors com al Consell Polític també varen debatre la possibilitat de plantejar «grans campanyes municipalistes de país» per tractar en diferents consistoris determinats temes que els afecten a tots, com ara la llei Montoro. Noguera va assegurar que «la llei Montoro colla els ajuntaments, els limita la sobirania i empobreix els serveis que els ajuntaments oferim als ciutadans».

A més, després de la darrera Assemblea General, les trobades d'ahir varen servir per acabar de conformar i posar en marxa els òrgans del partit. L'Assemblea de regidores i regidors va elegir els dos membres de l'executiva que li pertoquen, aquests són Maria Barceló (de Llucmajor, que representarà els municipis de més de 20.000 habitants) i Guillem Villalonga (de Mancor de la Vall, que representarà els municipis de menys de 20.000 habitants).

El Consell Polític, per altra part, va elegir la seva mesa. Els dos secretaris són Fina Tur i Jaume Tomàs, mentre que la vicepresidenta serà Carme Gomila i el president, Ferran Rosa. Rosa, com a president de la mesa del Consell Polític de MÉS, passarà a formar de l'Executiva. El coordinador general de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, va valorar-ho així: «m'alegra especialment que Ferran Rosa i Carme Gomila dirigeixin la mesa del Consell Polític perquè són dos militants compromesos i una mostra clara del rejoveniment de l'organització».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.