Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal qualifica «d'escandalós» que el Govern hagi «d'assumir el 80% dels costos dels dependents de les Balears»

35609

El senador autonòmic Vicenç Vidal ha qualificat «d'escandalós» que el Govern hagi «d'assumir el 80% dels costos dels 26.000 dependents de les Balears» en una trobada amb la consellera d'Assumptes Socials de l'Executiu, Fina Santiago.

Segons ha informat MÉS per Mallorca aquest dimarts, Vidal ha ofert a Santiago la possibilitat de vehicular cap a Madrid les demandes que afectin competències estatals. En aquest sentit, la consellera d'Assumptes Socials del Govern ha explicat al senador autonòmic una bateria de temes en els quals, segons ha dit, «urgeix una major implicació per part de l'administració central».

Per a Santiago aquests temes als quals ha fet referència són «recuperar el nivell de finançament per a la gestió de les Pensions no Contributives, iniciar un debat sobre la gestió autonòmica del 0,7% i, sobretot, treballar en relació amb el fet que l'estat assumeixi ja el 50% dels costos dels 26.000 usuaris de prestacions de la dependència i no el 30% com fins ara».

També, ha considerat que «urgeix major implicació per part de l'administració central en relació amb que s'acabi el buit legal que fa que els menors estrangers no acompanyats no puguin accedir a un permís de treball just en complir els 18 anys, com la resta de la ciutadania».

La trobada entre el senador i la consellera s'ha produït en la seu de la Conselleria d'Assumptes Socials del Govern, en el marc de la posada a la disposició del senador autonòmic a totes les conselleries per a «canalitzar les seves reivindicacions i demandes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.