Setmanari d'informació local - 138 anys

La campanya 'Som 10 milions, som una llengua' arriba a Palma

35717

Aquest dilluns la campanya impulsada per Plataforma per la Llengua 'Som 10 milions, som una llengua' s'ha presentat al carrer Sant Miquel de Palma.

Diversos membres de la Plataforma, acompanyats del Director Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca, Lluís Segura, han mostrat una gran tomàtiga per recordar que aquest fruit vermell té moltes denominacions en català com 'Tomàquet', 'Tomata', 'Tomaca', 'Tomàtic', 'Tomàtiga', 'Domàtiga' o 'Poma'.

La Plataforma recorda que «El català és, lingüísticament, una de les llengües més unitàries del seu entorn, especialment si es compara amb altres com ara l’alemany, l’italià, el portuguès o el mateix castellà».

Per l'organisme de defensa de la llengua catalana, «aquesta unitat lingüística no s’hauria de veure en cap cas qüestionada per l’existència d’altres denominacions territorials, tradicionals o populars, com ara alguerés, valencià, mallorquí, menorquí, eivissenc, andorrà, formenter o fragatí. En tots els casos, aquestes denominacions alternatives es refereixen a la mateixa llengua, avui parlada per més de deu milions de ciutadans europeus. De fet, l’existència d’aquestes denominacions alternatives fa evident que el català és la llengua pròpia de tots aquests territoris: de Catalunya, del País Valencià, de les Illes Balears, de la Catalunya del Nord, de la Franja de Ponent, de l’Alguer i d’Andorra».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.