Setmanari d'informació local - 138 anys

L'extrema dreta amenaça amb denunciar la Conselleria d'Educació si no se'ls permet visitar les escoles en horari lectiu

35967

El partit d'extrema dreta VOX va sol·licitar visitar els centres educatius acusant els professors «d'adoctrinament i de mancada llibertat lingüística». Concretament, el diputat Jorge Campos va dir que volia visitar un total de 52 centres.

Per això, la Conselleria d'Educació ha establert un procediment a seguir en totes les visites. Es faran a partir del gener, fora de l'horari lectiu, i es concertaran abans amb els centres. A més, se circumscriuran a les dependències que la direcció consideri oportunes.

Podran assistir, com a màxim, dos representants del grup parlamentari sol·licitant -en el cas de VOX, té tres diputats-, acompanyats pel director o un membre de l'equip directiu i l'inspector de zona, que comprovarà que es compleixi el protocol de la visita.

La Conselleria ha assenyalat que «si bé no hi ha inconvenient a un eventual accés» per part de VOX a l'interior dels centres, «una altra cosa és que aquest accés arribi a l'interior de les aules» durant una classe. Des d'Educació, apel·lant al Decret de drets i deures dels alumnes, consideren que permetre l'entrada a les aules mentre hi hagi activitat lectiva «pot afectar el dret d'educació de l'alumnat».

«S'entén que la presència de tercers durant el període lectiu, com seria una delegació parlamentària, resulta desproporcionada, ja que pot afectar els alumnes», ha argumentat la Conselleria, que ha recordat que la majoria dels alumnes són menors d'edat. També creuen que alteraria la llibertat d'intervenció en classe amb els companys o el professor i el desenvolupament de proves i treballs.

Com a resposta de la Conselleria, VOX ha registrat per escrit l'exigència de donar «màxima urgència» a la seva petició de visita als centres educatius públics sol·licitats, en horari lectiu, «per a poder realitzar la nostra funció parlamentària legalment reconeguda; indicant-nos dies i hores de visita al més aviat». El diputat i portaveu de VOX, Jorge Campos, ha assegurat que «en cas contrari, emprendrem les accions legals oportunes contra els responsables d'aquesta greu vulneració de drets».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.