Setmanari d'informació local - 138 anys

IB3 Televisió estrena el documental ‘Què noms, Andreu Vidal?’

36063

IB3 Televisió estrenarà el dilluns 20 de gener el documental ‘Què noms, Andreu Vidal?’, una obra dirigida per Emili Manzano i Claire Roquigny, el principal valor de la qual és la recuperació de materials inèdits propietat del poeta mallorquí desaparegut ara fa 21 anys. Serà a les 23 h dins el programa 'L’Hora D'.

El documental, coproduït per IB3 i Pickwick Films, també es podrà veure aquest divendres en una preestrena que tendrà lloc a l’Arxiu del Regne de Mallorca a les 19.30 h.

Passats vint anys de la seva prematura desaparició, hi ha unanimitat en considerar l’obra del poeta mallorquí Andreu Vidal (1959-1998) com una de les més rellevants en llengua catalana de les darreres dècades del segle XX.

Mantenguda voluntàriament al marge dels circuits acadèmics i allunyada de la cultura oficial malgrat haver guanyat, de ben jove, premis com el Ciutat de Palma i el Carles Riba, l’obra poètica de Vidal ha arribat a adquirir estatut de culte.

El documental pretén resseguir la singular trajectòria vital de l’autor, a la vegada que aspira a difondre el seu llegat literari a través de la participació de figures vinculades a l’autor com Margalida Pons, Karen Müller, Miquel Barceló o Rafel Joan, entre d’altres, així com de la recuperació d’arxius fotogràfics, sonors i audiovisuals, molts d’ells fins ara desconeguts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.