Setmanari d'informació local - 138 anys

Alternativa per Pollença denuncia la intenció del govern municipal de voler aprovar un Catàleg de Patrimoni «mutilat»

36279
Alternativa per Pollença denuncia la intenció del govern municipal de dur a aprovació un Catàleg de Patrimoni «mutilat». | dbalears/Arxiu

Des d'Alternativa per Pollença han denunciat aquest dissabte «la hipocresia de l'equip de govern» que, mentre paga perquè es consideri Pollença 'pueblo más bonito de España', «no té cap mania en mutilar el Catàleg de Patrimoni desprotegint els edificis singulars de la primera línia del Port».

Segons ha explicat Alternativa, el ple que se celebrarà el proper dijous suposarà «un pas cap enrere en la protecció del nostre patrimoni arquitectònic, ja que l'equip de govern té la intenció de modificar l'últim acord adoptat en relació al Catàleg de Patrimoni i deixar sense protecció els 5 edificis singulars de primera lína del Moll (Can Qués, Can Morató, Can Mena, Ca l'Adroguer i Can Tugores) que la dreta ha intentat sempre excloure».

Segons el partit, «en una mostra clara de cinisme», el batle Tomeu Cifre Ochogavía, a la vegada que se'n va a Madrid a recollir un títol de 'pueblo más bonito de España' que el seu equip de govern ha decidit unilateralment sol·licitar/pagar (a raó de 6.000€ l'any), «enllesteix una mutilació del Catàleg de Patrimoni per deixar desprotegit precisament allò que té encant i que fa únic el Port de Pollença, com són els edificis singulars de la primera línia». «Òbviament, res d'això seria possible sense la vergonyosa col·laboració d'Unió Mollera Pollencina, un partit que es presenta sempre com a defensors dels interessos del Moll però que en la pràctica són antimolleros i només defensen els interessos d'uns quants poderosos del Moll», ha dit Alternativa.

Segons ha remarcat el partit pollencí «la història de l'intent d'aprovació del Catàleg de Patrimoni ve de lluny i és que, des que el 2010 el Departament de Patrimoni del Consell va tirar enrere l'aprovació definitiva per tal que se subsanassin deficiències com el fet que no havien inclòs els edificis emblemàtics de la primera línia, la dreta ha fet tot el possible per evitar-ho. El 2015, quan ja s'havia fet una aprovació inicial i una provisional, el batle del moment (que és el mateix d'ara) va aprovar una modificació emparant-se en un oportú informe del llavors i controvertit arquitecte municipal Balaguer que justificava excloure els 5 edificis ja esmentats. En la passada legislatura, es va fer una nova modificació per tornar-los a incloure (a més d'altres canvis), però no es va poder acabar d'aprovar, ja que Unió Mollera al darrer moment no hi va votar a favor».

Des d'Alternativa per Pollença critiquen «aquesta passa que vol donar el govern municipal perquè no fa més que beneficiar uns pocs, es fa incomplint les consideracions dels serveis tècnics del Departament de Patrimoni del Consell, incomplint l'acord de ple d'octubre del 2011, en el qual l'Ajuntament es va comprometre a utilitzar tots els recursos legals possibles per evitar la pèrdua dels immobles del Passeig Voramar-Colón-Hernan Cortes assenyalats en l'informe del Departament del Patrimoni de 30 de juny de 2008, i en contra de la Llei de Patrimoni que obliga als ajuntaments a protegir els edificis amb valor patrimonial».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.