Setmanari d'informació local - 138 anys

L'EMT desmenteix que s'endeuti en cinc milions per a comprar nous busos

36355

L'àrea de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de Palma ha desmentit aquest dimarts la informació feta pública pel PP, en la qual assegurava que l'Empresa Municipal de Transports (EMT) s'havia d'endeutar en cinc milions d'euros més per a comprar autobusos.

Segons han explicat des de Cort, el Consell d'administració de l'EMT celebrat aquest dimarts ha aprovat, entre altres qüestions, deixar sense efecte la concertació de l'operació de 'lísing' de 28 unitats d'autobusos. En anul·lar-la, l'EMT podrà renovar part de la seva flota amb ajudes de la Llei de Capitalitat de 2019 (5,4 milions d'euros) i de la Llei de Capitalitat de 2020 (altres 5,4 milions), a través de Fons Feder, i optar a altres sistemes de finançament.

Des de l'EMT es recorda que per a poder optar a aquesta mena d'ajudes és necessari que els nous busos s'adquireixin en propietat i no mitjançant una operació de 'lísing', tal com històricament s'havien realitzat els processos de renovació de flota de l'EMT. Davant això, el tinent d'alcalde de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha lamentat l'actitud del PP: «No entenem que el Partit Popular no vetlli pels interessos del Consistori i que s'oposi al fet que un procés tan important com la renovació de la flota de busos rebi finançament europeu».

Dalmau ha demanat «a l'oposició, i en concret a Lydia Pérez, que es prepari millor els consells d'administració i plantegi aclariments i dubtes abans de fer públics aquest tipus d'afirmacions que són completament errònies».

Així, el regidor ha aprofitat per a recordar al PP que l'EMT «està afrontant una renovació de la flota de busos amb un cost de 32 milions d'euros». «Treballar, estudiar i preparar-se els continguts dels òrgans de decisió municipal forma part de la seva comesa com a membres de l'oposició», ha agregat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.