Setmanari d'informació local - 138 anys

Juanjo Martínez (EUIB) sobre l'ampliació de l'aeroport: «Tenim altres necessitats molt més urgents»

36465
Juanjo Martínez, coordinador general d'EUIB. | dBalears/Arxiu

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) discutirà el pròxim dijous al seu màxim òrgan de direcció, la comissió coordinadora interinsular, la seva posició sobre l'ampliació de l'aeroport de Son Sant Joan. El resultat de la trobada tindrà una clara repercussió sobre el vot del seu diputat al parlament i els 6 diputats de la formació al congrés.

Tal com han explicat aquest diumenge, la formació anticapitalista sempre s'ha mostrat contrària a l'increment del nombre de turistes, per tal d'evitar el monocultiu turístic, la destrucció del territori i l'estacionalització de l'ocupació.

Davant això Juanjo Martínez, coordinador general d'EUIB, proposarà que l'Estat pacti amb les institucions pròpies les inversions que realitza. En paraules del coordinador, «hem passat de l'infrafinançament a un excés de finançament, que no resolen els principals problemes de la nostra comunitat, com la doble insularitat de Menorca i Eivissa o la triple insularitat de Formentera. Tampoc solucionarà els problemes hídrics o de depuració, tampoc ajudarà a crear treball tot l'any, ni tampoc abordarà la sobresaturada xarxa viària».

Martínez també ha afegit, «el que requerim és que l'Estat parli més amb les comunitats autònomes per afinar la necessitat real de cada territori, ja que les grans inversions estatals sempre van als aeroports i ports. Com a societat tenim altres necessitats molt més urgents, per no parlar del fet que la reforma de l'aeroport aprofundirà en els nostres problemes, socials, laborals i medi ambientals. Tot seguirà igual, 6 mesos de feina i 6 a l'atur, la contínua destrucció del territori i una societat cada vegada més desigual on uns pocs acumulen fortunes i la majoria social no té gairebé on viure».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.