Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB anima a participar als Premis Sambori i destaca la importància de fomentar l'ús social i literari del català

36525

Aquest dimecres s’ha presentat en roda de premsa la segona edició dels Premis Sambori – OCB a l’Espai de Cultura Can Alcover on han participat Josep Chaqués, president d’honor de la Fundació Escola Valenciana i la Fundació Sambori, i Josep de Luis, president de l’Obra Cultural Balear.

El president de l’OCB, Josep de Luis, ha fet una crida a la participació i ha destacat la importància de la col·laboració dels docents i les escoles. També ha explicat que els guardonats tendran l’oportunitat de viatjar a Port Aventura amb els altres premiats de la resta dels Països Catalans.

Josep Chaqués, per la seva banda ha declarat que «el premi més gran és fer alguna cosa per la nostra llengua i la nostra cultura» i ha afegit que el Sambori «ajuda a unir els Països Catalans».

En aquesta segona edició, d’ençà que es va reprendre el Premi Sambori, s’espera que a les Illes Balears hi participin uns 10.000 alumnes.

El 2010 participaren a Mallorca 3.000 alumnes i el 2011 més de 5.000. Enguany, al País Valencià han participat 767 centres, més de 4.000 docents i més de 100.000 alumnes. Durant els 21 anys del Premi Sambori han participat més d’un milió i mig de persones.

La Fundació Sambori està formada per l’associació d’escriptors, bibliotecaris, editors i les coordinadores comarcals de l’Escola Valenciana. Aquesta fundació va néixer amb l’objectiu d’incentivar la creativitat artística i imaginativa de totes i tots i obrir altres camins per a la normalització lingüística del català i el seu ús social i cultural.

S’atorgaran premis a les sis categories següents:

- Cicle inicial de primària (1r i 2n)

- Cicle mitjà de primària (3r i 4t)

- Cicle superior de primària(5è i 6è)

- Primer cicle de secundària (1r i 2n d’ESO)

- Segon cicle de secundària (3r i 4t d’ESO)

- Batxillerat i cicles formatius

El primer premi de cada categoria consistirà en una estada de dos dies a Port Aventura per al guardonat i dos acompanyants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.