Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB denuncia un possible nou creixement urbanístic a Santa Maria

36767
Imatge dels terrenys que serien objecte de creixement urbanístic. | GOB

El GOB ha alertat aquest dissabte d'un nou possible creixement urbanístic a Santa Maria. Segons els ecologistes, això és degut a la normativa dels Estatuts i Bases Unitat Actuació aprovada pel govern municipal.

Segons el GOB, «ens trobam davant d'un nou cas de desenvolupament urbanístic descomunal via Unitats d'Actuació que els planejaments urbanístics obsolets no han desclassificat. L'Ajuntament de Santa Maria, té unes Normes Subsidiàries de 1988 (amb text refós de 96) sense índexs residencials i amb molt de creixement previst en urbà via grans Unitats d'Actuació, com aquesta, la UA-III de més de 64.000m2 dels quals més de 45.000 son edificables».

Tal com han recordat els ecologistes, «els Ajuntaments varen disposar a través de la LUIB (fins desembre de 2018) de la possibilitat de desclassificar sòls urbanitzables no desenvolupats a través de la Disposició Transitòria Onzena sense que la desclassificació donés lloc a cap tipus d'indemnització».

«Santa Maria no va aprofitar aquesta oportunitat i ara es veu amb l'imminent desenvolupament d'un nou gran creixement sense tenir garantits els serveis i les dotacions necessàries, amb la projecció d'una nova via de ronda i sense aprovació del catàleg de protecció», han assegurat.

Des del GOB insisteixen «un cop més» en la necessitat que «els Ajuntaments actualitzin els seus planejaments i desclassifiquin els nous desenvolupaments projectats en temps obsolets, amb un planejament totalment expansionista i que a dia d'avui, amb la normativa sobrevinguda i la situació d'extrés i sobreexplotació dels recursos, no té cap sentit que s'acabin desenvolupant».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.