Setmanari d'informació local - 138 anys

Es manté la supressió dels serveis exprés del tren aquesta setmana per una avaria a algunes unitats

36811

La incidència mecànica que ha obligat els Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) a suprimir els serveis Inca-Exprés aquest dilluns i el passat divendres està localitzada en una de les peces que formen part de l’eix de les rodes del tren en les unitats de la sèrie 8100. Aquesta incidència no afecta al metro, segons ha explicat el Govern.

En les revisions del Pla de Manteniment que du a terme SFM s’ha observat en alguns trens un deteriorament avançat d’aquestes peces, motiu pel qual SFM ha decidit que no poden circular fins que se solucioni aquesta incidència.

Segons els tècnics d’SFM les peces s’han anat desgastant «més aviat» del que indicava el Pla de manteniment.

Com a primera mesura es repararan les peces afectades per a recol·locar-les el més aviat possible però, al mateix temps, s’ha reclamat a l’empresa fabricant el redisseny i substitució de totes les peces.

SFM ha obert un expedient a l’empresa de manteniment d’SFM per no haver pres mesures amb més antelació per evitar afectar el servei, al temps que ha reclamat a l’empresa fabricant la substitució de la peca a totes les unitats. Aquesta peça s’anomena reductora i és un mecanisme que transmet la potència del motor a les rodes.

Per això, en els propers dies no es faran els serveis exprés dels matins perquè no es disposa de tots els trens amb capacitat operativa. A mesura que es vagin reparant les unitats afectades es reprendrà el servei dels trens exprés.

«Els serveis suprimits són els que menys afectació tenen al servei, ja que no suposen modificacions importants dels horaris», han remarcat.

No sortiran els Palma-Inca de les 6.07 i 7.45 i les següents sortides seran a les 6.17 i 7.50, amb pocs minuts de diferència respecte dels serveis exprés

Des d'Inca-Palma no sortiran els de les 6.50, 7.33 i 8.33, sortint els de les 6.56, 7.39 i 8.39, amb pocs minuts de diferència. Tampoc no sortirà l’exprés Manacor-Inca de les 6.59 però sí que ho farà abans el servei de tren ordinari a les 6.25 hores i el posterior de les 7.25.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.