Setmanari d'informació local - 138 anys

El Laboratori de Canvi Climàtic de la UIB rebutja l'ampliació de l'aeroport de Palma

36833

El Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic (Lincc) de la Univeristat dels Illes Balears (UIB) ha manifestat el seu rebuig a l'ampliació de l'aeroport de Palma, en un acte en el qual han participat, entre altres, el subdirector i la secretària del Lincc, Pau de Vílchez i Catalina Torres.

Segons ha informat aquest dimarts la Universitat de les Illes Balears, el Lincc de la UIB ha rebutjat l'ampliació de l'aeroport de Palma perquè, ha assegurat, contribueix a «agreujar» la crisi climàtica i és «totalment contrari» al que indica la ciència que cal fer per a frenar-lo.

A més, ha considerat l'ampliació «absolutament contradictòria amb els compromisos adquirits per Espanya d'abast internacional i amb els objectius anunciats per l'Estat i per les institucions democràtica de Mallorca i les Balears». Per això, el Lincc ha sol·licitat que es retiri el projecte d'ampliació de l'aeroport «definitivament» i que les autoritats competents, entre elles el Ministeri de Foment, no concedeixin els permisos necessaris per a poder ampliar el nombre de vols i passatgers.

«És imprescindible que s'adoptin i apliquin polítiques coherents amb la greu situació actual i amb la declaració d'emergència climàtica, que impregnin tots els àmbits de govern i permetin fer front a un dels grans desafiaments que es tenen davant com a societat
i com a espècie», ha insistit. Finalment, el Laboratori ha destacat que la falta de competències de les institucions de les Illes per a poder intervenir en decisions tan «crucials» com aquesta posa de manifest el que ha considerat «una disfunció que cal corregir».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.