Setmanari d'informació local - 138 anys

Sánchez accepta el 26 de febrer per reunir la taula de diàleg

36887

El president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra, ha enviat una carta al president espanyol, Pedro Sánchez, en què proposa els continguts que la delegació catalana ha decidit tractar a la primera reunió de la taula de negociació, amb una data encara per a acordar.

També assenyala unes dates alternatives al 24 de febrer, que per qüestions personals del president no és viable. En canvi, li proposa que sigui divendres, 21 de febrer, o bé diumenge 23, o dimecres, dijous o divendres de la setmana entrant. El president espanyol, segons que ha fet saber a diversos mitjans, enviarà una carta de resposta a Torra dient-li que el dimecres 26 és la data que li escau.

En relació al contingut de la reunió, hi ha dos punts principals per a la resolució del conflicte polític: el reconeixement i exercici del dret d'autodeterminació de Catalunya i la fi de la repressió, l'amnistia i la reparació de les víctimes d’aquesta repressió. Per això, la part catalana inclou tres punts més perquè hi pugui haver unes condicions favorables per a la negociació: que es fixi un calendari de treball; que hi hagi un sistema de validació amb una proposta de mediació internacional i que es reconegui totes les parts en el conflicte, incloent-hi els presos i els exiliats.

Torra també lamenta en aquesta carta, que el Govern espanyol fes públic ahir que el 24 de febrer es reuniria la taula, tan sols vint minuts després d’haver comunicat aquesta data al seu equip i tenint en compte que tots dos havien quedat que la data la fixarien els equips tècnics de tots dos presidents. I això no va passar. El president recorda a Sánchez que per raons d’ordre personal i privat no era possible que el dia 24 hi hagués aquesta reunió, i que ja li ho havien fet saber.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.