Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «El Decret d'habitatge és un primer pas però no cal desviar-se de desplegar la Llei»

37093

El coordinador de MÉS per Mallorca Antoni Noguera, ha celebrat l'aprovació del decret llei de mesures urgents en matèria d'habitatge que pretén, entre altres qüestions, ampliar el parc d'habitatge protegit de gestió pública (HPO), si bé ha matisat que «és un primer pas i, en cap cas, cal desviar-se de desplegar la Llei».

En aquest sentit, en declaracions als mitjans aquest divendres, el portaveu ecosobiranista s'ha mostrat satisfet però ha indicat que «cal continuar avançant per a fer front a la problemàtica que suposa l'accés a l'habitatge». Amb tot, Noguera ha destacat que des de MÉS s'ha treballat per a introduir aspectes «socials i mediambientals». En aquest context, ha recordat que el decret respon en línies generals «a moltes demandes de MÉS», especialment per a millorar l'efectivitat per a tenir nou habitatge públic i obligar la banca i grans forquilles a ser responsables de l'emergència habitacional.

Per part seva, la portaveu adjunta d'Unides Podem en el Parlament, Esperança Sans, ha destacat que la normativa «necessària, ja que hi ha una emergència habitacional aquí a Balears i, especialment, Palma i Eivissa». Ha celebrat que «permetrà que milers de famílies tinguin accés a una digna aquesta legislatura». Sans, a més, ha considerat que aquest Decret llei conté algunes de les mesures que «Podem ja va defensar la passada legislatura, quan es va aprovar la Llei d'habitatge». «Nosaltres sempre hem estat molt exigents en mesures en matèria d'habitatge», ha afegit.

En aquest sentit, ha posat d'exemple medisas com que «els bancs no podran desnonar famílies, sense abans oferir un lloguer social que no superi mai el 30 per cent del cost de les seves rendes» i, així mateix, l'augment VPOs, «una promesa electoral de Podem i que es va plasmar en els 'Acords de Bellver' i ara serà una realitat». La diputada també ha destacat que «s'augmentaran les ajudes al lloguer i que és una bona notícia». «Aquests habitatges que es construiran sempre estaran subjectes a la gestió del Ibavi i volem remarcar que els preus estaran fixats pel Govern i permetrà escurçar-los a un lloguer social real».

En relació amb la cessió de sòl durant 50 anys als promotors i a la negociació mantinguda amb la resta de socis, la diputada ha explicat que Podem «sempre ha estat molt exigent en matèria d'habitatge i això és fruit d'una negociació». «Nosaltres veiem inadmissible que el màxim fora de 75 anys i ara hem aconseguit que la cessió sigui de 50», ha dit. En aquest punt, Sans ha explicat que «s'han de redactar uns plecs i que, per tant, les empreses després presentaran els seus projectes i és probable que mai s'arribi a aquests cinquanta anys». Aquest fet, ha dit, «és molt millor del que era la primera oferta de setanta-cinc anys», que era «inadmissible».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.