Setmanari d'informació local - 138 anys

Unes seixanta tortugues varen ser rescatades en aigües de les Balears el 2019

37103

Un total de 61 tortugues marines varen ser rescatades en aigües de les Balears en 2019, de les quals han sobreviscut 28, segons les dades que ha donat el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir. El conseller ha donat a conèixer aquestes dades en la inauguració, aquest divendres, de l'exposició itinerant 'Segones oportunitats' de Néstor Carda, instal·lada en la carpa del Parc de la Mar de Palma amb motiu del Dia de les Illes, que se celebra el primer de març.

Sobre aquest tema, ha destacat que els tècnics han detectat que la «immensa majoria» de tortugues recuperades «han consumit plàstic en algun moment». «Vèncer la lluita contra els plàstics és capital per a assegurar no sols la conservació de la mar, sinó del planeta sencer», ha insistit Mir, recordant que Espanya és, segons l'organització ecologista WWF, el segon país europeu que aboca més plàstics. Finalment, ha agraït «especialment» la tasca dels equips tècnics de Palma Aquarium i del Centre de Recuperació d'Espècies Marines (CREM) d'Eivissa, amb els quals la Conselleria, a través del COFIB, col·labora en el salvament i la cura de les tortugues.

Activitats pel Dia de les Balears

Per part seva, la Conselleria de Medi Ambient i Territori ha informat que les activitats que ha organitzat per al Dia de Balears giren al voltant de la problemàtica dels plàstics. Així, l'exposició 'Segones oportunitats' descriu el procés que se segueix des que es dóna l'avís d'una tortuga marina ferida o malalta fins que s'allibera en la mar. Mentrestant, el taller programat per a aquest dissabte, dia 29 de febrer, a càrrec de Reconatura, mostrarà als nens com reutilitzar el plàstic de manera artística.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.