Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

El promotor de la Marxa per la llibertat de Menorca s'enfronta a una multa d'entre 30.000 i 600.000 euros

37123

Imatge de la Marxa per la Llibertat celebrada a l'octubre a Menorca.

dBalears/Arxiu

El coordinador de la plataforma Menorca per la Convivència, Oriol Radalga Peig, que va ser qui va signar amb aquest càrrec la sol·licitud ingressada en la Direcció Insular de l'Estat per a la manifestació denominada 'Menorca marxa per la llibertat', el passat 27 d'octubre, ha estat denunciat per la Guàrdia Civil com a responsable d'una infracció «molt greu» en la concentració que va tallar parcialment el trànsit de la carretera general, entre Alaior i Maó. La quantia de la multa oscil·la entre els 30.001 i els 600.000 euros.

Segons ha informat el digital Menorca.info, el jove estudiant va posar la seva signatura a la petició, i per tant, és sobre ell qui recau la responsabilitat de l'acte, encara que la convocatòria es va difondre en xarxes socials sense que aparegués cap plataforma ni persona física concreta que l'organitzés.

La Guàrdia Civil ha cursat la denúncia administrativa a la Direcció Insular de l'Estat però en considerar-se una falta molt greu, és la Delegació del Govern a les Balears la que ha nomenat a l'instructor perquè incoï l'expedient. Aquest valorarà les al·legacions del sancionat, abans de resoldre-ho i determinar la quantia de l'elevada multa, segons el barem de la Llei de Seguretat Ciutadana 4/2015.

Segons Menorca.info, Oriol Radalga també ha estat sancionat directament per la Guàrdia Civil de Trànsit amb una multa de 200 euros, per l'obstrucció de la circulació durant el recorregut de la manifestació i no respectar les seves normes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.