Setmanari d'informació local - 138 anys

Els membres d'una confraria de Setmana Santa denuncien que els impedeixen xerrar en català

37317
Imatge d'arxiu d'una processó de Setmana Santa. | dBalears/Arxiu

Una quinzena de confrares del Crist dels Navegants de Sant Magí de Palma ha denunciat que el president de l'entitat ha «prohibit parlar i enviar missatge de wassap en català».

Tal com ha publicat aquest dissabte Diario de Mallorca, els confrares remetran una queixa davant el Bisbat, el Govern balear, la UIB i l'associació de confraries de Setmana Santa de Palma.

Segons el portaveu dels afectats, el vet al català i «els discursos extrems» contra la llengua del president «es produeixen des que va assumir el càrrec fa sis anys», encara que el detonant de la prohibició és que la Diòcesi els ha enviat el projecte dels nous estatuts de les confraries només en català i «ho ha criticat de manera ferotge».

Segons Diario de Mallorca, el president d'aquesta confraria, Toni Marí, ha negat les acusacions. «Jo no prohibeixo a ningú que parli mallorquí, no català, ja que no és el nostre idioma. Jo em dirigeixo a ells en espanyol perquè en els meus temps es parlava en espanyol, però jo sóc d'aquí i ho entenc perfectament».

El que li sembla malament és que el Bisbat hagi enviat els estatuts només en una de les dues llengües oficials i que els denunciants «utilitzin llocs no reglamentaris per expressar les seves crítiques a la confraria en lloc de parlar-ho a l'assemblea».

Segons Diario de Mallorca, Des de la Diòcesi de Mallorca han detallat que els estatuts seran publicats en tots dos idiomes i que el document remès era un document previ i no definitiu. Pel que fa a la denúncia de la quinzena de penitents, consideren que el problema «l'han de solucionar entre ells, encara que tenint ben present que a les Balears existeixen dues llengües oficials».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.