Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demana que no s'augmentin les places turístiques a Portocolom i Felanitx

37363

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) ha presentat al·legacions a la Modificació Puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Felanitx, que fa referència a la possibilitat d'augmentar places turístiques en Portocolom i Felanitx.

Segons el GOB, aquesta proposta ja ha rebut més de 2.000 al·legacions ciutadanes en contra i ha motivat una concentració de rebuig a l'agost a Portocolom. Aquest dijous es va presentar una resolució del president de la Comissió de Medi Ambient de les Balears, en la qual es determina que aquesta modificació se sotmetrà a una avaluació ambiental estratègica ordinària.

«El motiu és que des de l'ajuntament no s'ha avaluat prou els impactes que aquesta modificació tindrà sobre la població, els recursos i efectes sobre el canvi climàtic», han precisat des del GOB. En aquest sentit, han afegit que ja varen rebutjar l'exoneració de l'índex d'intensitat turística en els establiments d'interior, tant en el nucli de Felanitx com Portocolom. «Agreujaria la mescla d'usos residencials i turístics en aquest nucli», han dit des del GOB, per a després matisar que ja es generen conflictes.

També han recalcat que la modificació és «incompatible» amb el manteniment del caràcter dels centres dels pobles, atès que aniria «en detriment de la qualitat de vida dels residents». «L'excés d'oferta en els nuclis residencials té com a conseqüència l'excessiva utilització de les infraestructures», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.