Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern demana al Govern espanyol que aturin les entrades creueristes de zones afectades

37449

La presidenta del Govern Francina Armengol, ha assegurat que el seu Executiu ha demanat al Govern espanyol que s'estableixin mesures per a aturar les entrades de passatgers de creuers procedents de zones afectades pel coronavirus.

Així ho ha confirmat aquest dijous en el Consolat de Mar després de mantenir una reunió amb entitats socials i empresarials davant la crisi del coronavirus. Armengol ha matisat, no obstant això, que cadascun estableix les mesures «segons les competències i el Govern no les té en ports i aeroports».

Per aquest motiu hagi assegurat que han traslladat aquesta «necessitat» al Govern de Sánchez perquè actuï en conseqüència. «S'ha d'augmentar el control de l'arribada i sortida de persones de zones amb més afectació», ha subratllat. La presidenta ha recordat que actualment a Balears hi ha 21 casos de coronavirus confirmats. Així mateix, ha lamentat la primera mort per aquesta malaltia a les Balears i ha traslladat «les seves condolences» als familiars.

Armengol, qui ha reconegut la «incertesa i dificultat» davant el coronavirus, ha subratllat que la xifra de casos positius a les Balears, 21 persones, suposen el 0,8 per cent en l'àmbit espanyol. «De moment tenim una afectació baixa», ha insistit. Encara que ha recordat les mesures preses pel Govern des d'aquest dimecres com la prohibició de les activitats esportives, socials i culturals de més de 1.000 persones, Armengol ha apel·lat al «sentit comú» de la ciutadania per a posposar «totes les reunions o aglomeracions que es poden posposar».

En la mateixa línia, la presidenta del Govern ha anunciat, després de la reunió amb les entitats socials i empresarials, la posada en marxa d'una comissió de treball que reunirà empresaris i sindicats, tal com es va fer amb la crisi de Thomas Cook. També ha avançat la petició a l'Executiu espanyol de mesures econòmiques dirigides als fixos discontinus i a les empreses afectades per la baixada de la seva activitat a causa del coronavirus.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.