Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern planteja un paquet de mesures com tancar les escoles i posposar proves ordinàries

37459

La presidenta del Govern Francina Armengol, ha informat que el Govern ha desenvolupat un paquet de mesures per a fer front a l'afectació del coronavirus (Covid-19), entre elles, tancar els centres educatius d'infantil, secundària i universitat durant 15 dies, posposar proves ordinàries i contractar a 60 sanitaris per a obrir 12 línies noves del 061.

En roda de premsa després d'un Consell de Govern extraordinari, la presidenta ha explicat que les mesures responen a la recomanació del president del Govern, Pedro Sánchez, de la «contenció reforçada» a tots els territoris. «Són decisions difícils de prendre però necessàries», ha dit, alhora que ha demanat una «responsabilitat i sacrifici» per part de la societat balear.

Armengol ha recordat que les Balears és un dels territoris en les quals l'avanç de casos es manté lineal i ha recordat que són 22 -1 curat-, la qual cosa representa el 0,8 per cent del total de l'Estat espanyol.

Així mateix, ha avançat que, segons càlculs d'experts i seguint la corba de Gauss, el pic màxim d'infectats es donarà en un parell o tres de setmanes en l'arxipèlag i, a partir d'aquí, començarà a baixar. Per això, estan prenent en aquests moments «mesures dràstiques» en aquest termini de temps.

Paquet de mesures

Més concretament, ha explicat que, en primer lloc, en l'àmbit sanitari es contractaran 60 persones més per a obrir 12 línies més del 061, ja que «hi ha molta gent telefonant i se sobrecarreguen les línies».

Preguntada per l'ampliació de metges, especialment a Son Espases, on hi ha 80 sanitaris estan en vigilància activa per la mort d'una dona per coronavirus aquesta nit a l'Hospital Universitari de Son Espases, on es trobava ingressada, ha dit que «no escatimaran esforços» a plantejar-ho.

Així mateix, seguint en l'àmbit sanitari, s'ajornaran proves ordinàries i hi haurà un nou procés de filtratge en els centres d'atenció primària per a determinar el grau d'urgència i el tipus. També s'establiran dos circuits, un per patologies respiratòries i un altre per a la resta, per a evitar contagis.

A nivell educatiu, Armengol ha explicat que suspenen durant 15 dies, a començar a comptar des de dilluns que ve, les classes presencials en primària, secundària i universitat i alhora els viatges d'estudis durant dos mesos. No obstant això, ha matisat que els professors continuaran anant als col·legis i es fomentarà l'educació telemàtica per a no perdre el contingut del curs, sobretot en el cas dels estudiants que tenen enguany les proves d'accés a la universitat.

A més, també se suspenen les oposicions i les activitats culturals i d'oci en l'arxipèlag. El sistema de transport públic, per part seva, intensificarà la neteja. Armengol també ha demanat al Govern d'Espanya un «fons extraordinari» per a fer front a les despeses derivades del coronavirus, a més de sol·licitar que incrementi els controls en ports i aeroports. També ha instat a qui vingui d'una zona de risc que anomenin al 061 en arribar.

Armengol ha conclòs tornant a llançar un missatge de tranquil·litat a la societat i de confiança en el sistema sanitari, si bé ha demanat a implicació a la població, recomanant-los que «tots aquells actes que no siguin absolutament necessaris, millor posposar-los».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.