Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament aprova que s'estableixi un protocol de control del personal de transport escolar

37465

La Comissió d'Educació del Parlament ha aprovat per unanimitat una iniciativa impulsada pel PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podem per a establir un protocol de control del personal de transport escolar, assegurar la qualitat del servei, garantir la màxima seguretat en els trajectes i que els alumnes que utilitzen aquest servei siguin atesos per personal qualificat.

El diputat del PSIB Enric Casanova, impulsor de la iniciativa, ha justificat la importància d'aquesta Proposició No de Llei en el fet que el servei de transport escolar és «imprescindible en les zones en les quals la població viu allunyada dels serveis educatius».

Casanova ha emfatitzat que, per a poder dur a terme aquestes tasques adequadament, es fa necessari que el personal assistent tingui coneixements bàsics sobre seguretat i regulació viària, com també una sèrie d'aptituds i actituds perquè els alumnes són atesos amb la cura i la qualitat necessàries en funció de l'edat dels infants o de les seves necessitats particulars.

Específicament, la proposta insta al Govern a incloure en els contractes de transport escolar clàusules sobre la qualificació o capacitació del personal assistent del transport escolar. També, que estableixi un mínim de formació prèvia de tot el personal, un protocol per a controlar que el servei s'adequa a les necessitats dels alumnes i sistemes d'avaluació que assegurin que es compleix amb tots els requisits.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.